Doorgaan naar artikel

Utrechts Bier Festival

25 november is het Utrechts Bier Festival, waar hop en gezelligheid samenkomen in de Domstad! Oproer Biercafé wordt omgebouwd tot festival locatie waar je van zes verschillende Utrechtse brouwerijen bieren kan proeven. 

Begeef je tussen de kraampjes van de lokale brouwerijen en ontdek de meest verrassende biersoorten. Of je nu een fan bent van blonde bieren, donkere ales, of exotische IPA's, we hebben voor ieder wat wils.

Geniet ondertussen van livemuziek, terwijl je met je vrienden bijpraat en deelt welke nieuwe bieren je hebt ontdekt. 

Laten we samen proosten op de rijke biercultuur van ons stadsie!

Sessies
Je kunt het festival op twee momenten bezoeken:

  1. Middag: 12.00 en 17.00 uur
  2. Avond: 18.00 en 23.00 uur

Koop hieronder alvast je kaartjes om er zeker van te zijn dat je toegang hebt!

Let op: de voordelige early bird tickets zijn bijna uitverkocht!

Kinderen
Tijdens de middag sessie is er voor de kleinste bezoekers van alles te doen in de kinderhoek. Bouwen met bierviltjes, cornhole, tafelvoetbal, kleurplaten en ander speelgoed is aanwezig voor het nodige vermaak!

Koop daarvoor een apart (gratis) kaartje. De avond-sessie is alleen voor 18 jaar en ouder toegankelijk.

Koop vooraf je tickets

Entree

Je kan het festival alleen betreden met een toegangsbewijs. Om zeker te zijn van toegang, koop jouw ticket(s) alvast online.

Glaswerk

We tappen de bieren in speciaal Oproer proefglas. Deze zit bij je ticketprijs inbegrepen en mag je aan het einde van de dag mee naar huis nemen.

Tokens

Je betaalt tijdens het festival met tokens. Bij een standaard kaartje krijg je 3 tokens. Daarnaast kan je in de pre-sale een kaartje kopen met 10 extra tokens (13 totaal). Hier koop je zowel bier, fris als festival food mee.

Eten

Geniet van de lekkerste vegan bitterballen, burgers en nog veel meer!

PROGRAMMA

14.00 LINEAL

L I N E A L staat voor energieke alternative rock geïnspireerd door (post)grunge en hardrock uit de jaren ‘90 en ‘00. Bij deze band draait alles om melodieuze zang, memorabele hooks, beukende drums
en zware basgrooves. Zo creëren ze stevige rocksongs die opvallen en tegelijkertijd een breed publiek aanspreken. 100% pure en onvervalste rock!
Na de oprichting in 2019 door drummer Martijn en zanger Jip, werd meteen begonnen met het schrijven van materiaal en werden ze later vergezeld door Haico (bas) en Valentijn (gitaar en achtergrondzang) om de vierkoppige line-up compleet te maken. Na het winnen van de publieksprijs tijdens de ‘Grote Prijs van Leusden 2023’, werkt L I N E A L momenteel aan hun debuut-EP.

16.00 VAN PIEKEREN

De muziek van de Utrechtse band laat zich omschrijven als melodische (akoestische) theaterpop waarin de gitaarpartijen van Johan Fransen hun duidelijke stempel drukken op de muziek. De melancholische teksten, met een dramatische (en vaak humoristische) ondertoon en de rauwe, doorleefde stem van Jan van Piekeren vormen een uniek geheel.

19.00 PHOENIX RIVERS

Phoenix Rivers maakt (indie)rock met wat folk, country en punk invloeden, volgens het beproefde recept van 2x gitaar, bas en drums. Denk aan: Pavement, Lou Reed, Hallo Venray en Bright Eyes. Muziek die gewaardeerd wordt door jonge lui, maar ook zeker door de mensen die de jaren zeventig nog kunnen herinneren.

21.00 BRAND ARES

De Utrechtse rotsformatie Brand Ares heeft kroegen en podia in Utrecht en omstreken al een aantal jaar lang platgespeeld. De band brengt met passie en plezier tijdloze, klassieke rock die in steen gebeiteld kan worden. De eigen set werkt keer op keer aanstekelijk. Het zijn nummers om op te dansen, nummers om mee te brullen en nummers om aandachtig naar te luisteren, maar publieksinteractie is er altijd.

Proeverijen

Ontdek op het Utrechts Bier Festival verschillende bierstijlen door middel van een begeleide proeverij met Biersommelier Martijn Buisman! 🍻

Martijn Buisman is blogger onder de naam Hop Culture Reference sinds 2019 (voorheen Dutch Beer Pages (2009-2019)), een Engelstalige blog over de Nederlandse biercultuur. Daarnaast contributor bij Tasty Tales en Brand Ambassador voor de Brewers Eye app en sinds september 2022 Internationaal Biersommelier.

Thema's
13.00 | Gist
15.00 | Donkere bieren
18.30 | Hop
20.30 | Koffie

Inschrijven voor de proeverij kan op de dag zelf.

Sluiten (esc)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven van al ons nieuws en krijg meteen 5% korting op je volgende bestelling!

Ben je 18 jaar of ouder?

Welkom bij Oproer Brouwerij, Biercafé en webshop.
Ben je oud genoeg?

Zoek

Je winkelmand is op het moment leeg
Koop nu